Δραστηριότητες

Κοινωνική Ζωή - Δραστηριότητες

Αίσθηση συμμετοχής και αλληλεγγύης!Εδώ, οι ένοικοι μπορούν να απολαύσουν ποιοτικό χρόνο με δραστηριότητες για κάθε προτίμηση που ενισχύουν την κοινωνικότητα και την έννοια της συμμετοχής, της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας.


Η «καρδιά» του Ομίλου  Centaurea Seniors Care χτυπάει στη μεγάλη τραπεζαρία, που είναι το κυριότερο σημείο συνάντησης των ενοίκων και του προσωπικού. Είναι το σημείο όπου θα απολαύσουν τα γεύματα της ημέρας, θα συναντηθούν και θα ανταλλάξουν απόψεις σε χαλαρό και χαρούμενο κλίμα, ενώ τριγύρω, τα σαλόνια και τα καθιστικά με τα αναπαυτικά έπιπλα και την καλόγουστη διακόσμηση θα τα προτιμήσουν για τις υπόλοιπες ώρες της ξεκούρασης.


Οι παρεχόμενες υπηρεσίες δεν περιορίζονται σε μια στατική θεώρηση των πραγμάτων, αλλά ενθαρρύνεται ο επαναπροσδιορισμός τους ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες και ικανότητες των ενοίκων. Κατ' αυτό τον τρόπο το θεραπευτικό πρόγραμμα προσαρμόζεται στις ανάγκες των ενοίκων, ο χώρος αλλάζει μορφή και διαμορφώνεται ανάλογα με τις κοινωνικές περιστάσεις.
Οι ένοικοι μπορούν:

  • να δουν τηλεόραση
  • να διαβάσουν βιβλία
  • να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια

Διαθέτουμε βιβλιοθήκες με πολλούς τίτλους βιβλίων για κάθε γούστο, αλλά και χώρο για την προβολή ταινιών. Όλα αυτά ορίζουν ένα μικρόκοσμο γεμάτο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και ευκαιρίες για ποιοτική ψυχαγωγία που θα γεμίσουν εποικοδομητικά το χρόνο των ηλικιωμένων ανθρώπων και θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον τους!


Ενδυναμώνουμε και ενεργοποιούμε τους ενοίκους μας καθημερινά.
Με τη βοήθεια των ευχάριστων χρωμάτων που κοσμούν τους χώρους μας και της μουσικής , η μονάδα μας μετατρέπεται σε μια «παιδική χαρά» όπου οι αδυναμίες δεν καθιστούν κάποιον λιγότερο άξιο του δικαιώματος για ενεργή γήρανση και για ποιότητα ζωής. Όπου το να ξεχνάς, ή το να μην θυμάσαι, το να μην μπορείς να τα «καταφέρεις» μόνος σου ή το να χρειάζεσαι νοσηλευτική φροντίδα δεν είναι «κακό».


Οι εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη μονάδα αποτελούν ουσιαστικά γιορτές υπενθύμισης της περιόδου που διανύουμε και δίνουν την ευκαιρία στο προσωπικό της μονάδας, στους ενοίκους και στους συγγενείς τους να συσφίξουν τις σχέσεις τους, να διασκεδάσουν και να αποφορτιστούν. Κατά τον τρόπο αυτό ο ένοικος της μονάδας τελικά συνηθίζει να διαμένει στο δωμάτιό του μόνο τις ώρες που αναπαύεται, ενώ το υπόλοιπο χρονικό διάστημα νιώθει πως βρίσκεται και συμμετέχει ενεργά σε έναν χώρο ζωντανό, μέσα στον οποίο ο ίδιος αισθάνεται σημαντικός και ξεχωριστός.

Centaurea Senior Care Athens

Λ. Λιοσίων & Σεραφη 60 - 104 45
Αθήνα - Αττική

Centaurea Senior Care Marousi

Πεντέλης 38 - 151 26,
Μαρούσι, Αττική